2013-12-14

Kylling og grønnsaker i cheddarsaus

Dagens middag ble surret sammen av det som fantes på kjøkkenet, men resultatet ble absolutt ikke dårlig av den grunn.

Du trenger:
Kyllingfilet 
Brokkoli
Blomkål
Fløte
Jbk ( johannesbrødkjernemel)
Cheddar
Salt og pepper

Stek kyllingen oppdelt eller hel, det er bare en smakssak.

Kok grønnsakene.

Cheddarsaus (2-3 porsjoner):
2 ss meierismør
1,5 dl fløte
1 ts jbk ( røres ut i fløten)
1 dl vann
1-2 dl cheddarost
Salt og pepper


Smelt smøret i en gryte, tilsett så fløte og jbk. Rør hele tiden til sausen tykner. Tilsett så vann, ost og krydder . Rør godt under oppkok.
Synes du sausen blir forbruk sper du den bare ut med fløte eller vann. 



Frokost, lchf

Omelett, må være enkleste frokosten som finnes?
I dag ble det en enkel utgave med vårløk, paprika, baconost og sesamfrø.

Har en travel dag forran meg, så her er det bare å sette igang!

2013-12-13

Julebord og en kald seng

I kveld var jeg på julebord igjen, denne gangen med "gamle" jobben. Utrolig koselig, nesten som å komme "hjem" (lover at jeg er ferdig med aprostrofene nå). 
Jeg opplever at jeg er heldig, privilegert. Joda, jeg har jobbet hardt, målrettet og ikke minst lenge for å komme dit jeg i dag er. 

Men jeg har møtt og møter fortsatt så utrolig flotte folk på veien.
Akkurat nå er veien litt usikker, det er flere avstikkere og jeg vet foreløpig ikke hva som er riktig for meg. Heldigvis trenger jeg ikke velge noe som helst foreløpig. 

Men, nå er det natten her.  Er fortsatt litt rart å legge seg alene, men tipper at det rett og slett er en vanesak :)

2013-12-12

Enkel middag

I dag ble det en superenkel middag. Har egentlig ikke noen oppskrift, det ble mer på slump.
Men noe slikt som dette ble det:

Brun en kotelett i en kjele. Jeg brukte meierismør til dette.
Når du har fått stekeskorpe på begge sider gar du i ønskede grønnsaker, jeg brukte kålrot, brokkoli og gulrot.
Hell så over ca 2 dl fløte og smak til med salt og pepper. 
La det hele koke under lokk i ca 15-20 min.

Dette ble utrolig godt, prøv da vel..

2013-12-11

Saltbakt laks med grønnsaker

Først av alt vil jeg takke for alle de fantastiske tilbakemeldingene på forrige innlegg. Dere er bare gode!

Dagens middag ble laks, inspirert av en rett jeg så på Masterchef her om dagen.

Ta antall laksefilet du ønsker og legg dem med skinnsiden ned i en smørt ildfast form. Strø så over ett tett lag med havsalt og stek i ovnen i ca 15 min på 125'C

Kutt opp ønskede grønnsaker, jeg brukte gulrot, vårløk og kålrabi. Kok disse inn ned vann og fløte. Smak til med salt og pepper.

Når fisken er ferdig skapes laget med salt av. Så er det bare å servere!

2013-12-09

O'jul med din glede

Det nærmer seg jul med stormskritt. Denne deilige ventetiden hvor kaker og kos står i fokus.
Julemusikk og stressede folk som løper fra butikk til butikk.
Det pleier å være meg. Men ikke i år. I år tar jeg det helt med ro. Jeg nyter julestjerner, gavehandel og gløgg. Tanken er at det er mange dager igjen til julaften, så hvorfor stresse?
Denne julen blir annerledes, men jeg tror den blir fin allikevel.
Jeg skal skape gode tradisjoner alene, tradisjoner og minner som skal videreføres i enda mange år.
Så hva gjør det om mini i sin ekstatiske glede åpner pakkekalenderen for to dager i slengen, så lenge hun har det bra og er fornøyd?
Dette er vår jul, hennes og min. Vi kan gjøre det akkurat slik vi ønsker det.