2012-03-02

Gamle damer, sex og hofteproteser...

Jeg er ikke blitt verken gal eller vulgær, jeg har vært på Revy. Stavangeren er et fantastisk koselig lokale, jeg storkoste meg!
Vi så "Gamle damer vonde å vende", som handler om to eldre damer på et gamlehjem. Det serveres raske replikker om alt fra sex til eldreomsorgens utfordringer. Det er mye referanser til lokale steder i Stavanger, så noe av poenget forsvinner om du ikke er fra byen.

Anbefales virkelig, damene på Mosedotten aldershjem er verd hvert minutt!
Elsker dressjakken min, gult er faktisk kult!

2012-03-01

På vekten, uke 9

Jeg har følt at jeg har stagnert de siste ukene.Var litt redd at mange bursdager og litt for mye vin var skylden i dette. Så da jeg gikk på vekten i morges var jeg mentalt forberedt på å bli skuffet. Men det ble jeg ikke. Siste uken har jeg vært super streng, noe som innebærer ketose. Og det har gitt resultater!


Vekten viser nå totalt - 6,8kg

Vet ikke om jeg har blogget om målet mitt tidligere... Målet er å gå ned ca 23 kg mer enn hva jeg ligger på i dag. 
Jeg har også satt opp delmål, noe som er lurt for ikke å miste motivasjonen helt på tunge dager.
Delmål en er - 4 kg fra i dag 
Og så er det hvert 5.kg som forsvinner. Målet er minimum -10kg innen 4.august.

Det burde være mulig, så jeg heier litt på meg selv og går for det!
 

A wonderful day

I dag har vært en god dag, rett og slett!
Jeg har vært sammen med noen av de jeg er aller mest glad i, dem som kjenner meg og lar meg være meg. På godt og vondt...
Jeg speiler meg i dem og ser hvem jeg vil være, og hva jeg er. Det er godt, alle burde få ha i allefall et slikt menneske i livet sitt. Jeg er velsignet med flere!

Hverdagen er så travel, vi har så mye som skal rekkes. Og det er så fort gjort at dagene flyr og at vi glemmer hverandre. Det er noe jeg jobber med, sette av tid, tid til dem jeg er glad i og trenger i livet mitt. Så får det heller gå ut over andre, eller annet.

Under kommer bilde av noen av de beste jeg har i livet mitt!

2012-02-29

God morgen

Da er mini endelig helt frisk! Det tok sin tid, stakkars liten.
Det er tydelig at dette årets influensa er hard. Hun lå strekk ut fra søndag, hun som aldri lar seg slå ut av noe.

Det betyr at jeg igjen kan sosialisere meg i de voksnes verden. Og helt ærlig, jeg har savnet det!
I dag skal jeg treffe min venninne og hennes sønn. Han er bare til å spise opp!
Og så må jeg finne gave til ei venninne som blir 40 år på lørdag. Hva kjøper man da, noen gode tips?

Frokost i dag ble ristet lavkarbobrød med rørte jordbær, yummi!

Pita: dagens lavkarbo middag

Dette ble digg, rett og slett.
Perfekt! Et tips er å varme pitabrødene i mikroen. Jeg hadde dem i stekeovnen, noe som gjorde dem stive og sprø.

Pakke med 6 stk kjøpes på LIFE helsekost eller hos lavkarbohuset.no

Lavkarbobrød, som vanlig kneip

Jeg har etterhvert prøvd titalls ulike lavkarbobrød. Både fra funksjonellmat.no og ulike oppskrifter på hjemmelaget brød.
Flere av disse har vært svært gode, men felles for alle er at de blir fuktige og eggete.
Jeg hadde slått meg til ro med at det var den beste erstatningen for brød som fantes på LCHF, og det var absolutt ikke et dårlig alternativ.
For en ukes tid siden var jeg innom på en helsekost i distriktet her ( Kvadrat, til dere som er lokalkjent), der kjøpte jeg et tyskimportert lavkarbobrød.
Dette brødet føres av samme leverandør som Adams fitness food: pizzabunn og lavkarbo- pitabrød, tortillas og pasta.
Fordi jeg regnet med at det ville bli eggete brukte jeg litt tid før jeg laget dette brødet, noe jeg ikke burde ha gjort!
Dette brødet er som helt vanlig brød, minner faktisk om kneippbrød. Det er ikke noen annen beskrivelse som passer, dette er brød! Noe luftigere enn vanlig brød muligens, men definitivt brød!

Så har du savnet brød i kostholdet, løp og kjøp!

Husker ikke helt hva jeg betalte, men tror det var ca 60,-. Brødet er dobbelt så stort som brødet fra funksjonellmat.no.

Lavkarbo- middag og lunsj

Dette er drømmen i en travel hverdag!
I kveld blir det taco til middag, bare fordi det er så godt!

Lunsj: pasta ala lavkarb

Jeg må innrømme at jeg var ganske skeptisk der jeg sto og ventet i 18 min på at lavkarbopastaen skulle koke seg ferdig. Den gråbrune fargen tiltalte ikke meg i alle fall. Ikke ble pastaskruene særlig mye større under kokingen heller. Skeptisk!!!
Etter 18 min måtte jeg jo ta opp en pastaskrue og kjenne om den var ferdig ( noe som var umulig å oppdage ved å se på maten), og det var det!!!
WOW, dette smakte jo godt!!
Det ser trist og kjedelig ut, men ikke la deg lure!
Lavkarbopastaen ( ferdigkjøpt) smakte vanlig, grov pasta. Kanskje litt tørrere, men med en god saus til så tviler jeg på at dere merker det.

Pastaen er utrolig mektig, jeg kokte opp to små hender med pasta og det er nok til to måltider.
Koster rundt 50- lappen for en pakke med ca 250g .
Og inneholder bare 5 g karb pr. Porsjon ( 50g).

Løp og kjøp, Enten på Life eller på nettet.

Jeg tester: lavkarbopasta

I dag fikk jeg pakken min fra lavkarbohuset.no. Der hadde jeg bestillt pasta, tortillas, pirabrød og gele.
Litt nedtur var det jo å åpne pakken for så å finne ut at lavkarbohuset hadde glemt å legge ved den ene pakken med gele.
Men har sendt mail, så får vi se...
Men ettersom LIFE helsekost fører samme produktene som lavkarbohuset så vil jeg nok kjøpe det jeg trenger der. Billigere og raskere!

Nå koker jeg pasta til lunsj.. Oppdatering kommer når retten er ferdig!

2012-02-28

Lyse lavkarboboller

Oppskriften er hentet fra lavkarbohverdag.com

Disse ble veldig gode, minnet mye om faktiske boller. Jeg syntes det ble litt mye bakepulver, det setter en sterk bismak på resultatet. Så prøver nok med litt mindre neste gang.

Du trenger:
4 egg
3 ss tagatesse
50g smeltet smør
1 dl fløte
1 dl kokosmel
2 ts bakepulver ( jeg skal prøve med mindre)
3 ss fiberhusk
1-2 ts kardemomme
Egg til pensling

1. Visp egg og tagatesse til eggedosis
2. Smelt smøret i en gryte , ta av varmen og tilsett fløten.
3. Hell smør/ fløte i eggedosis og bland godt.
4. Bland det tørre sammen og rør så inn i det våte. Rør GODT og la svelle i ti minutter.
5. Form små boller og trykk litt flate på stekebrett. Pensle med egg.
6. Stek midt i ovnen på 160'C, 17-18 min.
Obs: Bollene blir raskt svidd mot slutten av steketiden.

Jeg hater snikere!

Jeg sitter hjemme for tredje dagen på rad nå, og holder seriøst på å bli gal! Min datter er syk, hun har nok fått den mye omtalte influensa.
Stakkars liten!

Så, da må jeg få ut litt frustrasjon...
Hva er det med folk og køkultur?? Jeg er faktisk både ærlig og høflig av meg. Noe som innebærer at jeg pent står i kø, samme hvor lang den måtte være. Jeg respekterer andres tid så til de grader at jeg ikke prøver å snike meg frem, selv om jeg ikke er i fare for å bli oppdaget.
Men når gamla med trillebaggen kommer valsende forran meg i køen, ti minutter etter at jeg tok oppstilling..Grrr!
Jeg hater, HATER folk som sniker. Er du viktigere enn meg liksom, er din tid mer verdifull?? Give it up!
Puh! Der var det ute...

2012-02-27

Røsti, med sellerirot og blomkål

Fant en oppskrift på røsti hos lavkarbohverdag.com.
Jeg har gjort den litt om.
Disse ble veldig gode, enkelt som tilbehør.

1/2 blomkål, grovraspet
1/2 liten sellerirot , grovraspet
2 charlottløk, hakket
2 egg
2 ts johannesbrødkjernemel
Salt, pepper og litt hvitløkspulver

Bland alt godt og la hvile i 15 min.
Stek på middels varme i mye olje.
Nb: IKKE svi dem!
La tørke på kjøkkenrull.

Saftige fiskekaker

Disse ble knallgode! Tusen takk til min flotte venninne Elisabeth for oppskrift!

250 g sjampinjong
2 bokser tunfisk
1 dl fiberstrø ( helsekost)
1 dl fløt
2 egg
2 ts dill
Salt og pepper

:
Rens og skjær soppen i små biter.
Rør alt sammen.
Form til kaker og stek i olje.