2013-01-05

Sesamkjeks til tapas eller ost

Jeg er som sagt totalt utkjørt i dag, så middagen blir tapas.
Men det blir ikke det samme uten kjeks eller brød... Og i dag orket jeg ikke bake brød og derfor ble det kjeks.
Har prøvd det før uten særlig hell, men denne gangen fungerte det.
Rart det der, når jeg planlegger å følger oppskrifter blir resultatet dårlig. Men som i dag, når jeg bare slumper så blir det faktisk godt!

Her er oppskriften:
1 dl sesamfrø
0,5 dl solsikkefrø
0,5 dl gresskarkjerner
1 ss glutenmel
1 ss fiberfin
1 ss finmalte mandler
1 egg
2 ts fiberhusk
Ca 1 dl vann
Krydder etter ønske

Olivenolje
Havsalt

1. Sett ovnen på 150'c
2. Mal gresskarkjerner, solsikke- og sesamfrø.
3. Tilsett resten og rør godt
4. La hvile 5 min.
5. Fordel utover et stekebrett ( tynt lag), ha så et tynt lag med olivenolje over og strø på havsalt og evt frø.
6. Stek i ca 15 min. Snu så kjeksen og brekk opp i deler ( jeg delte med et pizzajern FØR steking), skru opp ovnen til 250'c og stek til kjeksen er sprø. Her må du passe på at det ikke brenner seg.

Avkjøl på rist og server!











Utslitt

Kjenner at jeg går på overtid nå. Kroppen er sliten, hodet har gitt opp å følge med.
Kjenner at det ville vært digg å bare kunne slenge en pizza i ovnen nå, men det går jo ikke.
Middag i dag blir spennende godt, og veldig enkelt.
Innlegg kommer litt senere.

Bildet er av min datter, tatt i bursdag tidligere i dag.



Sen lunsj

Fordi dagen i dag har vært totalt uten normal struktur sitter jeg akkurat nå og spiser lunsj.

Står på vei ut igjen, denne gangen i stallen, så det ble noe raskt!

Avokado med sitronpepper, egg med majones og dill og bacon.

2013-01-04

Hodepine...

Det eneste minuset med overgangen til ketose er at jeg alltid får en ufattelig sterk hodepine.
Til dere skeptikere: det går over og krever bare et høyere inntak av vann.
Men er godt igang med riktig (for meg) kosthold, nå mangler bare treningen. Ettersom jeg er støttemedlem hos Elixia så er det vel faktisk bare å gjøre det!

Er på jobb til i morgen , derfor blir det lite baking disse dagene. Men skal få tatt igjen litt i helgen.
Er det noe spesielt dere vil ha oppskrift på?

2013-01-02

Frokost:

Om morgenen må det være enkelt!

1/2 avokado
3 skiver bacon
1 stekt egg
En skive med ost stekt på pannen og litt chilimarmelade på topp.
Vann og kaffe!

Ha en finfin morgen!

Middag: entrecote med chili og ris de lux

Det ble biffmiddag i dag. Jeg hadde så utrolig lyst på stekt ris, og da passet det jo godt med biff til.

Jeg kokte 25 g lavkarboris.
Samtidig freste jeg litt olje i en gryte, så freste jeg et egg før jeg tilsatte 1 dl amerikansk blanding og risen.
Freste dette sammen i ca 10 min.

Stekte biffen, hev på en klatt chilimarmelade og risblandingen og så var det en rask og god middag!



Chilimarmelade

Du trenger:

1 stor paprika
3 stk chili uten frø
1 dl eddik 7%
0,5 dl vann
125 g tagatesse
4 flak gelantin

: kutt og rens paprika og chili, husk å fjerne frøene. Kjør begge deler i en kjøkkenmaskin/ stavmikser.

Ha blandingen i en gryte. Ha i eddik, sukker og vann. Kok opp og tilsett gelantin. La koke i ca 10 min.

Avkjøl og hell på et glass.

Chilimarmeladen er god som glasering til kylling og kjøtt, til ulike typer ost eller til spekemat.







Brown sugar cookies

Disse bare må du prøve! De smaker magisk og tar bare et par strakser å røre sammen!

Du trenger:
80g glutenmel
50g fiberfin
1/4 ts salt
1/3 ts bakepulver
85 g smeltet smør
90g brunt kokossukker
45g tagatesse
1/2 ts vaniljepulver
1/2 egg
1 eggeplomme
Sjokoladebiter og eller nøtter etter ønske.

Slik gjør du:
Bland det tørre.
Rør sukker og smør sammen i seperat bolle. Ha i eggene og vaniljepulver og visp hvitt og jevnt.
Rør så inn det tørre og tilsett sjokolade eller lignende.

Fordel på stekebrett, husk at cookiene flyter ut. En liten ss pr. Kjeks holder.

Stekes på 160'C i 10-14 min. Følg nøye med mot slutten av steketiden.
Avkjøles FØR de tas vekk fra brettet!

Nytes!









Fint å ha!

For meg er det et must å ha ulike produkter tilgjengelig. Spesielt når jeg lever lavkarbo. Det er så utrolig fort gjort å ramle av om jeg ikke har det jeg trenger.
Flere av dere har etterspurt en oppsummering av hva jeg faktisk har i skapet, så tenkte å gi dere en oppdatering på akkurat det.

Pasta: Fusilli ala Lara er lavkarbopasta med kun 5 karb pr porsjon. Konsistensen er litt seigere enn "vanlig" pasta, men smaken er relativt lik. Med en god saus eller i grateng er denne bare nydelig. trykk på linken så kommer du direkte til nettbutikk hvor denne kan kjøpes. Jeg har kjøpt min til samme pris på Sunnkost.


Glutenmel er et karboredusert mel som jeg bruker til bakst. Dette kjøpte jeg på Sunnkost i Porsgrunn, men det skal være mulig å få tak i det på nett også vil jeg tro.
Ris : Denne riserstatningen er ny for meg. Den ser ut til å være laget av det samme som pastaen, så det lover bra.Jeg er spent på om den fungerer i sushi! Trykk på linken for å komme til nettbutikk. Jeg kjøpte min på Sunnkost Sørlandsenteret.



Cocosa sukker: Rett og slett brunt sukker. Også dette produktet er nytt for min del. Men ser for meg at jeg vil benytte det i bakst og eventuelt i kaffe eller te. Blir spennende å prøve meg frem. Dette kjøpte jeg på Sunnkost Kvadrat (Sandnes).


Fiberfin: Melerstatning med høyt innhold av nettopp fiber. Brukes i bakst og annen matlaging.Info og salg via linken.

Malte mandler : Lavt karboinnhold, brukes i bakst og desserter. Info og salg via linken.

Fiberhusk : Et must i skapet. Binder deigen og suger til seg fuktigheten. Brukes i de fleste typer bakst. Alt fra pannekaker til brød. Kjøpes i de fleste helsekostbutikker eller via linken.

Mandelmel : Økologisk. God erstattning for hvetemel. Dette er finere enn malte mandler. Brukes i bakst. Fås i helsekost eller via linken.


Tagatesse er et alternativ til sukker, altså søtning til matlaging og bakst. Må oppbevares lufttett. Denne søtningen gir ikke den "kalde" ettersmaken som jeg opplevde med sukrin.

Johannesbrødkjernemel : Binde- og fortykningsmiddel. Brukes for eksempel i sauser.

Cocosa: kaldpresset kokosolje. Denne bruker jeg i kalde retter og når jeg lager konfekt eller sjokolade.


Ellers pleier jeg å ha Pizzadeig tilgjengelig, rett og slett fordi det er svært enkelt og den er bedre enn noe jeg har klart å lage selv.

Ellers fant jeg denne siden hvor de selger både lavkarboprodukter, bøker og kosttilskudd.

Håper dette var til noe hjelp, savner dere noe så si ifra!

Frokost

Dagen startet akkurat som jeg håper på, og tro meg folkens, akkurat det skjer ikke særlig ofte!

Vekket mini ( som ikke er så liten lenger), kokte kaffe mens hun stelte seg og så på mens hun spiste frokost.
Da hun fløy ut døren var det på tide å bake.
En ting er et must for meg når jeg skal leve lavkarbo, tilgjengelighet! Jeg må ha knekkebrød etter brød ferdig, orker ikke egg og bacon hver morgen.
Så i dag bakte jeg polarbrød. De ble gode og ikke minst så er de praktiske å ta med seg rundt omkring.

Her er oppskrift:

3 egg
100g kremost
0,5 dl fløte

125 g kvernede frø ( lin, solsikke og gresskar)
1,5 ss fiberhusk
1ts bakepulver
1 ts salt

1. Sett ovnen på 175'C
2. Bland egg, ost og fløte godt
3.Bland det tørre og tilsett i det våte
4.Spre jevnt ut over en langpanne, bruk en vætet slikkepott.
5. Stek i ca 20 min. Del så opp i passe ruter og avkjøl på rist.

Disse kan fryses.











2013-01-01

Jeg lover...

Ja, hva lover jeg egentlig? Jeg er egentlig ikke noen fan av nyttårsløfter. Hverdagen er en vell så bra plass å starte om jeg ønsker forandring.
Men dette året gjør jeg unntak! Rett og slett fordi 2012 var ett drittår! Og skal jeg tro alle oppdateringene på facebook så gjaldt ikke det bare for min del...

Så dette blir min måte å passe på at ikke det nye året blir like crapy som det forrige. Og folkens , da snakker vi ikke om å slutte å røyke eller noe slikt altså!

Her er mine gode forsetter for 2013:

* gå ned minimum 20 kg ( jeg trenger ikke ha det dritt å være tykk og jada, vet at det ikke var særlig originalt)
* Treffe venner oftere og mer regelmessig ( jeg forsvinner i tidsklemmen mellom jobb og familie)
* Være sårbar ( denne er med under tvil, her må det øvelse til tror jeg)
* bli mer strukturert ( skal de overstående mestres så er dette et must)

Tenker dette holder jeg, skal tross alt vare et helt år.

Hva med dere , har dere lovt dere selv eller andre noe i det nye året?

Godt nytt år!

Håper dere alle har hatt en fin dag, den aller første i det nye året?

Selv har jeg tilbragt store deler av dagen i bil. Det er faktisk et stykke fra Porsgrunn til Stavanger..
Når vi endelig kom hjem måtte jeg rydde plass i skapene til alle lavkarboproduktene jeg har hamstret den siste tiden. For i morgen er jeg offisielt tilbake på rett kurs.
Da blir det igjen daglige oppdateringer på bloggen.

Så følg med folkens, gode tips kommer!

2012-12-31

Godt nytt år!

2012 var ikke mitt år.. Av mange ulike grunner har dette vært et utfordrende år. Det var dager jeg aldri trodde jeg skulle komme gjennom og mål jeg aldri trodde jeg skulle nå.
Så i kveld feiret jeg nåde en avslutning og en begynnelse.
2013 skal bli lettere, bedre og ikke minst utfordrende. Jeg skal fortsette med de gode tingene, og de vanskelige.
Men først skal jeg sove :)

Håper dere har hatt og kanskje har en flott feiring.?

Godt nytt år!