2013-01-12

Venkes hårdesign

Det var på tide å få gjort noe nytt og spennende med håret.
Så da car det bare å ringe sprudlende og flotte Veronica på Venkes hårdesign for å booke time.


Nå er jeg klippet og farge er satt i. Det ble ikke mindre enn tre ulike farger denne gangen.
Viser dere resultatet litt senere :)







For folk i farta!

Dårlig tid og lavkarbo blir ofte egg og bacon, det er i alle fall min erfaring.
Jeg vet også hvor utrolig lei jeg blir av nettopp denne "retten" om jeg spiser det for ofte.

Så her kommer noen tips til matvarer jeg synes det er lurt å ha tilgjengelig på travle dager:

* oliven og fetaost
* tapasbrett ( selges på rema 1000)
* avokado, majones, kokt egg
* ferdiglaget salat
* omelett

Ha en fin lørdag!



2013-01-10

Kokospinner med mintsjokolade

Dette folkens, dette ble en hit!

Slumpet sammen noe og resultatet ble bra, disse anbefales!

Du trenger:

1 dl cocosa sukker
1,5 ss tagatesse
2,5 ss smør, smeltet
1 egg
2 dl malte mandler
1 dl kokosmel
1/2 ts bakepulver

1. Hell hvitt og brunt sukker i en bolle, hell over det smeltede smøret.
Rør inn egg og visp.
2. Ha i det tørre, vær sparsom med bakepulver, det er fort gjort å få den sterke ettersmaken.
3. Rull ut på stekebrett som på bilde, fukt hendene underveis.
4. Stek i ca 25 min på 110'C

5. Avkjøl på rist
6.smelt litt 70% mintsjokolade og litt 86% sjokolade og ha i en pose. Klipp et lite hull og fordel som på bildet. Strø på revet kokos!

Nyt!!!








Kremet kyllinggryte med ris (lchf)

Middag i dag ble kyllinggryte. Den ble laget litt på slump etter hva jeg hadde i skapene, men god ble den!

Dette trenger du: (3-4 porsjoner)
1 kylling
1/2 purre
2 store sjampinjong
1 terning hønsebuljong
1/2 brokkoli
3 dl vann
3 dl fløte
Salt og pepper.
Lavkarboris (ca 1 dl)

1. Hakk opp purre og sopp. Surr i en gryte sammen med olje ( ca 3 ss). Mens dette steker renser du kyllingen fri for ben og brusk.
2. Tilsett vann, brokkoli og buljong, la koke 5 min. Tilsett så fløten.
3. Tilsett kylling og ris. La koke ti min, smak til med salt og pepper.





2013-01-09

Frokost

I dag ble det omelett igjen.
Med ost, skinke og baconost på tube.

Enkelt, raskt og godt!

2013-01-07

Kvelds

Ble omelett til kvelds.
Vispet sammen 5 egg, litt vann. Hev det i pannen på middels varme. La på litt skinke og krydret.
Steker det under lokk.



2013-01-06

Middag

Middag i dag ble et resultat av hva jeg hadde i fryseren og kjøleskapet.

Grønnsaker, pasta og pølser i cheddarsaus:

1,5 dl fløte
2 skiver hvit ost
5 skiver cheddarost
1/2 ts johannesbrødkjernemel

2 store sjampinjong
Litt squash
2 pølser ( med lite karb)
1 dl pasta ( lavkarbo)

1. Kok opp fløten og tilsett osten. Når denne er smeltet tilsettes JBK og alt skal koke i 5 min.
Del opp grønnsaker og pølse og tilsett i sausen.
2. Kok pastaen, sol av vannet og bland alt sammen.
3. Smak til med salt og pepper.

Veldig enkelt og veldig godt.
Oppskriften er til to personer.