Sider

2011-05-28

Barnas dag i Porsgrunn

Porsgrunn har en årelang tradisjon med å ha Barnas dag. Da kler alle byens barnehager seg ut etter et bestemt tema og går i tog gjennom byen. Det er lodder, tivoli og masse annet gøy for barna.
Selv om det regnet hele dagen og vi frøys noe veldig så har vi kost oss.
Den ultimate fristelsen var å gå forbi sukkerspinnet uten å kjøpe, jeg ELSKER sukkerspinn!2011-05-27

Da var huset tømt...

Det tok fire timer å tømme huset, fire timer og en full lastebil.
Fy søren så tungt det er å flytte, jeg verker i alle ledd.
Skal bli godt å krype til sengs, eller sovesofa'n.

Natta folkens, og husk å sjekke ut tilbudet hos Fotograf Jan Kraft som jeg blogget om tidligere i dag!

-Karen

Dessert

Cottage cheese med kremfløte og bær, hørtes ikke det godt ut som dessert eller kveldsmat en lun vårkveld?
Her er oppskriften:

1 1/2 dl Cottage cheese
2-3 ss kremfløte
1 ss bringebær og blåbær
Mandelflak

1. Pisk fløten, bland fløte og ost.

2. Legg på bærene. Dryss Mandelflak på toppen.
Serveres kald med kaneldryss.

En utrolig dyktig fotograf

Da vi giftet oss i fjord var noe av det aller viktigste for oss selve brudebildene. Dagen går fort og da gjenstår minnene, og ikke minst bildene. derfor gjorde vi nøye undersøkelser og etter mye frem og tilbake endte vi på fotograf Jan Kraft. Han har studio i Sarpsborg, men kom tilreisende til Porsgrunn på forespørsel.

skal legge ut noen bilder fra bryllupet litt senere.

Fotograf J. Kraft tar alle typer bilder og det som kjennetegner ham er kreativitet og engasjement. Han har egen side  http://blog.kraftimage.com/?p=531 som jeg absolutt anbefaler dere å ta en titt på.

Tidligere har han gjort en bildeserie om menn som skader kvinner, serien heter " When men don`t respect women". Her er linken til denne bildeserien http://blog.kraftimage.com/?p=555.
Bildene i denne serien har virkelig trollbunnet meg, de sier virkelig mer enn 1000 ord. Legg spesielt merke til detaljene, absolutt groteskt og ikke minst fantastisk. Det krever mot å gjøre et slikt arbeid, og det er utrolig viktig at noen tør!

Tilbud til mine lesere:
Vil du benytte deg av Fotograf J. Kraft? Enten det er barnebilder, familiebilder, portrett eller annet så for mine lesere 400,- i rabatt. Oppgi kode " Karen" når du bestiller.
Priser fra 1800,- (da er IKKE rabatten trukket fra).

Vi sjekket priser i hele sør/øst Norge og fotograf Kraft er absolutt blandt de rimeligste. Ikke minst med tanke på hva du får for pengene. Ta kontakt direkte med fotografen og husk å oppgi "Karen" for å få trukket av rabatten din. De tre øverste er fra brudebildene våre, tatt i August 2010
 Bildet over er av våre to døttre, tatt i Mars 2009


 Portrett bilder av familien vår, tatt tidlig vår 2011
 Ønsker du noe utenom det tradisjonelle, da er fotograf J.Kraft den rette for deg!


Husk å benytte deg av rabatten når du booker fotografering. Oppgi "Karen" og du sparer 400,-

Tapas

Tenker jeg skal lage tapas en dag. Har lovet min svigermor å lage til henne og venninnene neste gang de skal ha "klubb".
Tapas må jo være noe av det beste på lavlkarbo. er jo så MASSE en kan lage og spise.

F.eks.
- asparges rullet i spekeskinke
- moserella og tomatsalat
- Spanske kjøttboller
- sauterte sjampinjonger
- hjemmelagede fiskekaker i chillisaus
- grillet squash med havsalt og grov pepper
- lavkarbo brød
- aioli
- cherizio og fetaost på pinne

Skal prøve noen av disse neste uke, og legger selvfølgelig ut bilder etterhvert!

Har du noen flere tips til tapas, kom med dem i kommentarfeltet :)

- Karen

Kaos!

Om tre timer kommer Flyttebilen og her er det kaos... Men rekker nok bli ferdig.
Fikk servert kyllingvinger på døren av min snille mann, komfyren er jo fortsatt ikke her...

2011-05-26

Komfyren er vekk..!

Vi kastet både tørketrommel og komfyr i dag, begge var gamle og ingen ville ha dem så da fikk de begge dø i dag. Men, det vi ikke tenkte så nøye gjennom var at vi ikke har kokemuligheter siste døgnet vi bor her.
Ungene jublet over å få frokostblanding til middag, men det er noe verre for min del...
Har jo selvfølgelig kjempelyst på de lavkarbo pølsene som ligger i kjøleskapet... men, men.
Mannen min slutter på jobb nå og er på vei ned til et gatekjøkken for å ta med seg mat hjem. Blir kylling og salat på meg, snadder!

Ellers så vil det nok bli litt labert med blogging og da spesielt oppskrifter de neste to ukene. jeg skal bo hos mine svigerforeldre mens jeg venter på at min datter skal fullføre skolen. Mannen min begynner i ny jobb nå på mandag.
Kan ikke ta meg helt ut på andres kjøkken, men lover å finne på noen spennende oppskrifter så snart jeg får mitt eget igjen,

Kom gjerne med ønsker til oppskrifter, f.eks. snack, kaker, middag eller annet. Så skal jeg bruke ukene til å blogge litt og planlegge mye!

Ser at mange leser bloggen min, men får svært få kommentarer, dette er kjempesynd! Så legg gjerne igjen en kommentar, da hadde jeg blitt glad :)


Karen

Trening og sånn

Da var dagens økt unnagjort. 25 min kardio og resterende styrke.
De første fem minuttene på stepmaskinen er direkte smertefulle, dette skyldes nok at jeg har betendelse i kroppens ledd. Såkalt fibromyalgi. Men så blir det bedre, heldigvis!
Min sjønne mann kjøpte sportstopp og treningsinglet til meg, det motiverer jo til å trene mer.
Lurer litt på om jeg skal plassere jentene på kidzen og ta en time zumba i kveld, men får se hvor effektiv jeg er med pakkingen.

Vi blogges!

Karen2011-05-25

God morgen!

Frokosten i dag besto av en smoothie. Ikke helt lavkarb, men lavt nok til at det går en gang av og til . Hadde litt bær, litt hvetekli, masse fløte og litt vann i en blender. Kjempegodt og gir godt med energi.
Jeg skal nemlig på trening, for Tredje(!!!) gang denne uka. Ikke verst!
Er ganske så fornøyd med meg selv :)
Senere må jeg pakke, og pakke og pakke... En dag igjen!

Flytting og travle dager

Nå er det ikke lenge igjen. Vi flytter tilbake til Stavanger, tilbake til venner, familie og gode minner! Jeg gleder meg som ei lita jente, men på samme tid er det litt trist.
Jeg har hatt noen fine år her i Porsgrunn og ikke minst i Arendal hvor jeg jobber.
Det var ikke så lett å skaffe seg nye venner som jeg først hadde trodd før vi flyttet fra Stavanger. Jeg jobbet ikke i byen jeg bodde og det gjorde utfordringen større. Men jeg fant noen som nå er blitt gode venner og ei som kjemien bare klikket uforutsett bra med. Hun er fantastisk og jeg kommer til å savne henne masse, masse, masse når vi flytter.
Samtidig krever det litt av alle for å opprettholde selv gode vennskap. Det krever oppmerksomhet, en følelse av at man blir husket. Og det får vi til, uten tvil!
På fredag kommer flyttebilen, en av mine beste venner i Stavanger tilbudte seg å kjøre den, for et fantastisk menneske! Og lørdag drar lasset, mannen min og hundene til Stavanger. Så blir jentene og jeg igjen hos svigers i to uker. Mine svigerforeldre er også fantastiske, så det er faktisk noe jeg gleder meg til.
MEN, jeg må bytte jobb og det blir fælt! Miljøet på jobben min er eksepsjonelt bra, vi er venner og ikke bare folk som jobber sammen. Vi kjenner hverandre godt og trives sammen. Det tror jeg det kan bli vanskelig å finne igjen på samme måten.
Men, slik er livet, noen ganger må en velge en annen vei enn rett frem... Og alt i alt så gleder jeg meg!

Utfordringen blir å lage mat på andres kjøkken, på ketolyse så må en jo kokkelere mer enn vanlig.


Stavanger er jo Norges beste by, eller??

2011-05-23

Et lite løft

Svært mange undervurderer øyenbrynene. Noen tegner for mye andre for lite. Mitt tips er å markere dem ved hjelp av en skygge og en tynn, men myk børste. For å få et rent og ryddig utseende anbefaler jeg å bruke et par nyanser kaldere enn hva du bruker på øynene.

Tenk deg at det går en strek fra tuppen på neseboret og gjennom pupillen opp til øyenbrynet. Slik finner du bøy- punktet. Løft og marker. Husk at om det skal se naturlig ut så bør brynet være tykkest inn mot neseroten.

Det er nok mange måter å markere bryn på, dette er kun min måte å gjøre det på.

2011-05-22

Min favoritt

Denne "voks på boks" fra KMS er fantastisk. Klumpet seg ikke, men fordeler seg lett akkurat der du ønsker at den skal.
Jeg markerer tipper og rufser ved hjelp av denne! Den har ikke så veldig godt hold, så ta en rask spray med en finishing hårspray.

Test and tell?

KarenMcQueen kake

Kaka ble skikkelig mislykket. Laget Toro langpannekake i rund 24 cm form. Delte den i tre deler. Dekket første lokk med sjokoladepudding, det neste med vaniljekrem.
Så startet problemet, jeg dekket utsiden av kaka med vaniljekrem før jeg la på MMF... Ikke så lurt! Vaniljekremen smeltet lokket og det ble som sagt ikke som håpet.
Under kommer bildet.Sleepy Sunday

Sov til vi våknet i dag, og det var magisk! Er ikke så ofte en får mulighet til det i en travel småbarnsverden.

Frokosten i dag ble en kjappis, to lapper, litt bacon og to ostechips. Godt og fett. Min utfordring ligger helt klart i å få i meg nok fett...

Sønnen til venninnen min blir 5 år og har bestilt Lynet McQueen sjokoladekake. Legger ut bilde senere. Kaken blir glutenfri, men ikke lavkarbo.

Jeg skal ta med meg et stykke Kokoskake, som er lavkarbo. Mmmmm...!