I dag blir det bare en rask frokost. Så samles vi en gjeng gode venner med barn og drar til Soma Gård. Der skal barna få leke og vi skal grille om været holder.
Frokosten ble derfor:
3 skiver bacon
2 tynne skiver "tyrkisk ost"
1 skive loff stekt i pannen
Kjempegodt!
2011-07-16
2011-07-15
Reker og "loff"
I dag har vi kost oss sammen med gode venner. På menyen sto reker og loff.
Jeg trålet Internett og fant en oppskrift på " loff", men byttet ut litt ingredienser.
Slik gjør du:
50g Fiberfin
30g sesamfrø ( males)
40g solsikkekjerner ( males)
100g revet ost
2ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts salt
100g creme fresh
4 egg
1/2 dl fløte
:
Bland alt det tørre godt.
Pisk det våte og egg i separat bolle for så å blande alt.
Smør jevnt ut over en langpanne og la hvile i 10 min.
Strø Evt valmuefrø på toppen og stek på 175'C i 15-20 min.
Avkjøl på rist og del i passende biter.
Deler du i 10 biter så er det 1,4 g karb pr bit.
Jeg delte i 14 biter.
Jeg trålet Internett og fant en oppskrift på " loff", men byttet ut litt ingredienser.
Slik gjør du:
50g Fiberfin
30g sesamfrø ( males)
40g solsikkekjerner ( males)
100g revet ost
2ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts salt
100g creme fresh
4 egg
1/2 dl fløte
:
Bland alt det tørre godt.
Pisk det våte og egg i separat bolle for så å blande alt.
Smør jevnt ut over en langpanne og la hvile i 10 min.
Strø Evt valmuefrø på toppen og stek på 175'C i 15-20 min.
Avkjøl på rist og del i passende biter.
Deler du i 10 biter så er det 1,4 g karb pr bit.
Jeg delte i 14 biter.
Lett frokost og bakeplaner
Frokosten i dag ble restene av salaten fra i går og en dobbel ekspresso. Enkelt, men veldig godt!
Senere får vi venner på reker, så jeg må prøve å få til noe som kan minne om loff ;)
Dere skal få resultatet etter hvert.
Her i Stavanger skinnet solen etterlengtet og den skal nytes!
-Karen
Senere får vi venner på reker, så jeg må prøve å få til noe som kan minne om loff ;)
Dere skal få resultatet etter hvert.
Her i Stavanger skinnet solen etterlengtet og den skal nytes!
-Karen
Chopska salat ala Sozopol
Da vi var i Bulgaria på ferie så spiste vi denne salaten til frokost hver dag.
Så da ville jeg prøve her hjemme også.
Du trenger:
Skreller og oppkuttet agurk (1,2 g karb pr. 100g)
Oppkuttet tomat ( helst økologisk, smaker mer.1,2-1,7g karb pr 100g)
Frokost ost ( selges i innvandrerbutikker, løsvekt og ligger i vann).
Kutt grønnsakene i store biter, bland og rasp osten over.
Denne osten er myk og salt. Jeg vet ikke hva den heter desverre..
Så da ville jeg prøve her hjemme også.
Du trenger:
Skreller og oppkuttet agurk (1,2 g karb pr. 100g)
Oppkuttet tomat ( helst økologisk, smaker mer.1,2-1,7g karb pr 100g)
Frokost ost ( selges i innvandrerbutikker, løsvekt og ligger i vann).
Kutt grønnsakene i store biter, bland og rasp osten over.
Denne osten er myk og salt. Jeg vet ikke hva den heter desverre..
2011-07-14
Favorittvaffler
Her kommer oppskriften på mine favorittvaffler, lavkarbo selvfølgelig!
200g philadelphia kremost
1/2 dl søtning
1/4 ts vaniljepulver
3 egg
1 1/2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1/2 dl fiberhusk
1-2 dl vann
: pisk ost, søtning, vanilje og egg sammen. Tilsett så resterende med unntak av vannet. La røren svelle i 5 min og tilsett så vann.
Røren skal være tykk, den smelter ut i vaffeljernet.
200g philadelphia kremost
1/2 dl søtning
1/4 ts vaniljepulver
3 egg
1 1/2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1/2 dl fiberhusk
1-2 dl vann
: pisk ost, søtning, vanilje og egg sammen. Tilsett så resterende med unntak av vannet. La røren svelle i 5 min og tilsett så vann.
Røren skal være tykk, den smelter ut i vaffeljernet.
Hjemmelaget frokostblanding
Frokostblanding er noe jeg virkelig har savnet! Det er raskt, enkelt og mettende. I dag laget jeg min egen lavkarb- vennlig :)
Slik gjør du:
Hakk opp:
Solsikkekjerner
Gresskarfrø
Hasselnøtter
Valnøtter
Stek dette i godt med meierismør i stekepannen til det er ristet. Tilsett så litt kruskakli og stek litt til før du evt tilsetter søtning.
Ferdig!
Avkjøl og oppbevar lufttett.
Jeg spiste det sammen med en ss tyrkisk youghurt, kjempegodt!
Slik gjør du:
Hakk opp:
Solsikkekjerner
Gresskarfrø
Hasselnøtter
Valnøtter
Stek dette i godt med meierismør i stekepannen til det er ristet. Tilsett så litt kruskakli og stek litt til før du evt tilsetter søtning.
Ferdig!
Avkjøl og oppbevar lufttett.
Jeg spiste det sammen med en ss tyrkisk youghurt, kjempegodt!
Abonner på:
Innlegg (Atom)