Huskere dere innlegget " En utrolig dyktig fotograf"? Ikke det? Da anbefaler jeg dere å lese det enda en gang...
Dere får, som lesere av bloggen min et eksklusivt tilbud hos den anerkjente fotografen J. Kraft om dere oppgir kodeord "Karen" når dere bestiller.
Vi har selv benyttet fotograf Kraft ved flere anledninger, blandt annet i anledning vårt bryllup i fjor.
2011-08-13
Tilbud til mine lesere!
Lyst på noe godt?
Hva med paranøtter glasert i sjokolade?
1 Pk paranøtter
100g 70% sjokolade
2 dl fløte
2 "ark" gelantin
Kakao
Smelt sjokolade, rør inn gelantin og fløte.
Dypp paranøtter i blandingen og rull i kakao.
Sett så kaldt!
Tortilla til burito
Jeg elsker taco, men har savnet noe å pakke det inn i.
Nå trenger jeg ikke lengte lenger...
2 deler grovt glutenfritt mel
1 del Fiberfin
1 del varmt vann.
1 ss fiberhusk
Kna alt sammen til en deig.
Kjevle ut passe store sirkler og stek i en tørr og varm stekepanne. Ca 10 sekunder på hver side.
Nb: de skal være papirtynne!
Lavkarbo pikekyss
Pikekyss, eller marengs som det også kalles er både pene og gode.
Jeg har brukt natreen istedet for sukrinmelis ettersom jeg ikke liker den "kalde" smaken sukrin gir. Det fører til at resultatet blir lettere og litt for luftige.
Så om du ikke bryr deg om den typiske kalde ettersmaken så anbefaler jeg å bruke sukrinmelis ( meny eller helsekost).
4 eggehviter
1/2 ss blank eddik
1 1/2 dl søtning
Pisk eggehvitene i 3 min før du tilsetter det resterende og pisker stivt.
Det anbefales å piske i en ren metallbolle og du skal kunne snu bollen opp- ned uten at innholdet rennet ut.
Ha i en (sprøyte)pose og porsjoner ut på et stekebrett.
Stek på 120'C, midt i ovnen i Ca 40-60 min. La avkjøle før servering.
Du kan også male opp mandler/ sjokolade å blande inn i deigen før steking.
Iskrem
Jeg er egentlig ikke noe iskremfan, men denne oppskriften elsker jeg.
3 eggeplommer
3 ss natreen
1 ts vaniljepulver
3 dl fløte
Det du måtte ønske av smak
Slik gjør du:
Pisk eggeplommer og søtning til det blir flyffy.
Pisk så vanilje og fløte stivt. Vend de to rørene inn i hverandre ved hjelp av en slikkepott.
Ha så i raspet sjokolade, bær eller det du måtte ønske.
Frys i lufttett form , dekk Evt tett med plastfolie for å unngå at iskremen krystaliserer seg.
Frys!
2011-08-12
Tomatsuppe og hvitløksbrød
Kvelds i dag ble tomatsuppe og hvitløksbrød .
Oppskriften på tomatsuppen ligger under oppskrifter.
Jeg brukte restene fra burgerbrødet til å lage hvitløksbrød.
Hadde godt med smør på brødet, litt dill, et par skiver tomat og tilslutt litt revet ost. Strø på med hvitløkspulvet og gratiner i ovnen.
Burgerbrød
Er på jobb og skulle lage burgerbrød, men hadde ikke det jeg vanligvis bruker her på Jæren.
Så det ble sesamfrø, linfrø og solsikkekjerner, alt malt. Litt glutenfritt mel, 1/2 fersk gjær, 2 egg og krydder.
Lot det hele heve i Ca 30 min, klasket det på stekebrettet i fire sirkler og stekte på 160'C i Va 20 min.
Var kjempegode!
2011-08-10
Cookies ala fotballfrue.no
Jeg har tidligere fortalt at en av mine favorittbloggere er Caroline Berg som står bak bloggen fotballfrue.no.
Hun og hennes mann lever lavkarbo og Caroline er en kløpper på kjøkkenet.
Grunnoppskriften til disse cookiene er hentet fra bloggen hennes, men jeg la til sjokolade og halvverte porsjonen.
:
100g mandelmel
2-3 ss natreen
1/2 ts mandelessens
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts salt
3 ruter 70%sjokolade, hakket
60g smeltet meierismør
Rør alt sammen, rull deigen til små kuler og stek i Ca 5-8 min.
Trykk så ned kulene til kjeksformasjon ved hjelp av en skje og stek videre i Ca 15 min.
150'C midt i ovnen.
OBS: brenner seg lett!
Lavkarbo brød
Her er oppskriften på et fantastisk brød, enda bedre blir det om du har det litt i brødristeren!
4 egg
2 dl seterrømme
50g mandelmel
150g malte solsikkekjerner/ sesamfrø
20g kruskakli
1 stor ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts sukrin
3-4 ts rapsolje
Rør alt sammen og ha i en liten brødform dekket med bakepapir.
Stek på 160'C i 1t og 15 min.
Avkjøl før du kutter det opp.
2011-08-09
Kokoslapper
Disse er mektige og raske å lage:
2 egg
2 ss mandelmel
2 ss kokosmasse
1 ss Fiberfin
1 ss fiberhusk
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ss natreen
Rør alt sammen og la hvile noen minutter. Stek så på middels varme i meierismør .