Sider

2012-02-11

Den som venter på noe godt...

Nå sitter vi på Stavanger lufthavn og venter på superparet Alina og Jan. De er på vei for å være med å feire bursdagen min, Oh glede! Om bare Widerøe kunne finne det for godt å lande det sørens flyet, som i skrivende stund er 40 minutter forsinket!!! Typisk Widerøe, de er ofte forsinket...
Men, det ødelegger ikke denne helgen !
Oi, der landet flyet, vi blogges!

2012-02-10

Vil ikke på bloggen!!!

Men, jeg syntes ikke det var en god unnskyldning... Så her er altså et heller dårlig bilde, men tatt i betraktning at det ble tatt da jeg løp etter ham så er det ikke så verst.

Kjære lesere, her er min mann:

God helg!

Nå er helgeroen senket seg i heimen. Middag i dag er marinert kalkunbiff og gratinerte grønnsaker, og litt rødt i glasset!

Kos dere!

Kanelkaker, lavkarbo

Jeg har tidligere pratet om at jeg prøver meg frem på bakefronten og i kveld var intet unntak. Jeg hadde så lyst på noe godt og brukte det jeg hadde. Det ble ca slik:
75 g mykt meierismør
1 egg
1,5 ts søtningsmiddel
1 ts bakepulver
3/4 ts vaniljepulver
1,5 ts kanel
1, 5 ss mandelmel
2-3 ss glutenfritt mel.

Pisk alt sammen i en bolle i oppremset rekkefølge ( jeg brukte bare en gaffel). Fordel på bakepapir ved hjelp av to ss. Strø litt kanel over og stek midt i ovnen på 200'C i ca 12-15 min.

Disse smakte krydderkake/ muffins. Tenker at jeg neste gang prøver meg på disse i muffinsformer :)

Anbefales!!!

Helgens planer

Nå har jeg akkurat kommet inn døren hjemme. Dagen i dag startet med 55 minutter trening. Det er så deilig å starte dagen på den måten! Ikke bare får jeg god samvittighet, men en hel masse energi også!
Så var det lunsj med bestisen og hennes fantastiske sønn. Den ungen er avhengighetsskapende, seriøst!
Nå atår husvask på agendaen... Høres kanskje ikke så spennende ut, men det er deilig etterpå. Tenker mannen er fornøyd om han kommer hjem til rent og ryddig hus. Han e foresten hos flinke Kristina for å klippe seg, innlegget om henne kan du lese her. Kanskje jeg får lurt ham til å posere til bloggen?

I morgen blir det bursdagsfeiring..igjen! Denne gangen er det min tur til å feires. Sist helg var det jo min tvillingsøster. En lærer seg slikt når en deler bursdag, hvordan en skal få i pose og sekk. Og min søteste Alina kommer sammen med sin mann helt fra Porsgrunn for å være med på fest. Det er ikke værst altså! Skal prøve å huske å ta bilder i morgen kveld så dere får se alle de flotteste. Tema for festen er "BRILLER", så det kan bli spennende.

Alina og meg i fjor
Ha en finfin fredagskveld folkens!

2012-02-09

Lavkarbofrokost

I dag ble det omelett. Ingrediensene ble det som fantes og i dette tilfelle:
Vårløk
Paprika
En halv kyllingpølse

Stek dette først, hell over eggeblanding ( egg og litt vann), ha på ønsket krydder og stek på lav varme. Jeg toppet med cheddar.

God morgen!

2012-02-07

Hvem er du?

Som de fleste andre her i landet så er jeg medlem av facebook. Og en tanke slår meg stadig oftere når jeg leser ststusoppdateringene til noen av de 550 og noe vennene vi har: Hva skjedde med privatlivet? Når ble det naturlig å blottlegge seg, sin sorg og sitt sinne ?
Jeg vet ikke hvordan det er for andre, men jag kjenner faktisk ikke alle vennene mine på fb perosnlig. Noen er tidligere klassekammerater, andre mer tilfeldig bekjente. Og er ikke det ganske vanlig i dag når et vennskap kun er et tastetrykk unna?
Tidvis undrer jeg med hva jeg skal med informasjon om familiemedlemmers død og sykdom, om din dårlige dag eller ditt samlivsbrudd. Mistrives du på jobb eller krangler med kjæresten så er det vel kanskje ikke vennene på fb du bør prate med om det.
Hva skjedde med privatlivet? Det er blitt en trend å klage, suttre og kjefte åpenlyst til mennesker vi ikke omgås i det daglige. Lite tenker vi på at det digitale lagres, hvem vet hva set kan brukes til en dag...
Jeg gikk forbi en bekjent her for en stund siden og det er lenge siden vi kjente hverandre så vi bare nikket høflig i det vi passerte hverandre. Ikke vet jeg hva hun tenkte, men jeg var glad vi ikke stoppet, hva skulle vi ha pratet om.. Og så slo det meg, hun vet sannsynligvis mer om meg enn hva min nabo som har kjent meg i 26 år gjør! Takket være facebook.
Jeg skal bli mer selektiv, mindre personlig og mye, mye mer kritisk til hva jeg forteller om meg selv til andre.
Både for min egen del og for andres.


Sjokolademoussekake, uten sukker, mel og melk

Her er oppskriften på sjokoladekaren jeg fikk av Sonia.

280g meierismør
280 g sukkerfri sjokolade
280 g sukrin
9 eggeplommer
14 eggehviter

sett ovnen på 170 grader
Smelt smør, sukrin og sjokolade i vannbad. rør det jevnt.
Bland inn eggeplommene i sjokoladeblandingen.
pisk eggehvitene stive og vent dem inn i blandingen.
Ha 2/3 av røren i en liten langpanne (20x30cm) kledd med bakepapir.
Sett resten av moussen i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen i ca 34 min (her brukte Sonia lenger tid). Ta så kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur.
Sett så kaken i kjøleskapet i en time.
Ha så resten av sjokoladeblandingen over kaken og la stå kadt i kjøleskapet over natten (i langpannen).
Løft kaken ut ved hjelp av bakepapiret og del opp før servering.

Denne var bare magisk, anbefales på det varmeste!

Venke`s hårdesign, Amfi Madla

Jeg har blitt hårfin! Takk til Kristina som er lærling hos Venke`s hårdesign på Amfi Madla. Hun er kjempeflink, og ikke minst utrolig søt og hyggelig. Personlig synes jeg det er viktig når man sitter i frisørstolen i så mange timer.
Jeg ble kjempefornøyd med fargene hun valgte til meg!
Vil du ha en time hos Kristina så er det bare å bestille, og det beste er at du da bare betaler lærlingpris. Hun er som sagt veldig flink, og i tillegg så passer Lillian på at alt blir perfekt. Lillian er min fantastiske og ikke minst dyktige frisørvenninne. Har du frisørskrekk så kan jeg trygt anbefale deg å bestille en time hos henne, da er du garantert i trygge og gode hender!

Venter spent på at fargene skal virke
jeg er så fornøyd!
Før bilde, litt vanskelig å se forskjellen ettersom bildene er tatt med mobilen
 
Flinke Christina!

 Venkes Hårdesign

Amfi Madla
4042 Hafrsfjord

Telefon: 51 54 84 30


2012-02-06

Mobilblogg: morgenstund og frisørtime

God morgen alle sammen! Har akkurat sendt en tornado ( les min åtte år gamle datter) ut døren. Det er utrolig hvor mye annet det er å finne på om morgenen, utenom å kle på seg. Noen som kjenner det igjen?
Nå skal jeg faktisk sove litt, er utrolig trøtt og sliten for tiden...
Senere skal jeg til frisøren, åh som jeg gleder meg! Det er skikkelig hverdagsluxus!

Lavkarbo sjokoladekake

Tror dere ikke at min søte, søte kollega hadde bakt lavkarbokake til meg da jeg kom på jobb i dag?
Hvor fantastisk er ikke hun?
Jeg fikk bursdagssang og kake. Og for en kake! Den var utrolig god! Alle de andre, som ikke lever lavkarbo likte den også.
Oppskriften kommer etterhvert.

Takk Sonia, for både kake og overraskelse!!