Kokoskaken ble kjempegod og veldig mektig! Her er oppskriften:
100g kokosmasse
Olje
2 eggehviter
1 dl søtningsmiddel ( jeg brukte natreen)
60g 70%sjokolade
2ss meierismør
1,5 dl fløte
1 plate gelantin
Pisk eggehviter og søtningsmiddel stivt, bland kokos og olje til en masse som klistrer seg lett. Vend kokosblandingen forsiktig inn i eggehvitene.
Ha i ønsket form og stek midt i ovnen på 125^C i ca 30-40 min.
Smelt så sjokoladen, smør og fløte. Legg gelantinen i vann. Vri av vannet etter Ca ti min. Rør ut i sjokoladeblandingen.
Når kokosbunnen er avkjølt smører du sjokoladeblandingen over.
Sett kaken i kjøleskapet i Ca to timer.
Litt usikker på antall karb, men fikk det til å bli Ca 13 i hele kaken. Dette avhenger av hvilken type kokos og sjokolade du velger å bruke.
Del kaken opp i små ruter og server direkte fra kjøleskapet.
2011-05-21
Blomkålsuppe og wraps
Litt sliten etter nattens hendelser og kjenner at jeg ikke er ung nok lenger til å legge meg klokka fire. Men det var en super kveld.
Ble lapper til frokost, blandet sammen en røre av egg, fløte, sukrin, sakt, kardemomme, fiberhusk, bakepulver, vaniljepulver og kokosmel. Ble kjempegode!
Laget Blomkålsuppe til lunsj, den var nydelig. Jeg er veldig glad i suppe, så denne skal lages igjen, garantert!
Senere skal jeg lage wraps, blir taco og kos med mannen min.
Fikk veldig lyst på no søtt, så prøver meg på en kokoskake. Skal legge ut oppskrift og bilder om den blir velykket.
Hva er typisk lørdagsmat hos deg?
Ble lapper til frokost, blandet sammen en røre av egg, fløte, sukrin, sakt, kardemomme, fiberhusk, bakepulver, vaniljepulver og kokosmel. Ble kjempegode!
Laget Blomkålsuppe til lunsj, den var nydelig. Jeg er veldig glad i suppe, så denne skal lages igjen, garantert!
Senere skal jeg lage wraps, blir taco og kos med mannen min.
Fikk veldig lyst på no søtt, så prøver meg på en kokoskake. Skal legge ut oppskrift og bilder om den blir velykket.
Hva er typisk lørdagsmat hos deg?
2011-05-20
Vin og gode venner
Heldigvis så er det mulig å drikke litt alkohol når vi lever lavkarbo/ i ketose. MEN, husk at toleransegrensen senkes betraktelig og du risikerer å bli sørpe full på den mengden som tidligere bare fikk frem det gode humøret.
Og pass på karbohydratene, sjekk med polet hvilke typer vin og Evt sprit det er lite sukker i. Under er bildet av den jeg ble anbefalt.
Ellers så er sommeren snart her, det betyr at det er lov å dra på litt ekstra solpuddet. For solpudder er et must! Men pass på, less is still more! Målet er et friskt ansikt, ikke å se ut som om du har ramlet i sminkeskrinet.
Og pass på karbohydratene, sjekk med polet hvilke typer vin og Evt sprit det er lite sukker i. Under er bildet av den jeg ble anbefalt.
Ellers så er sommeren snart her, det betyr at det er lov å dra på litt ekstra solpuddet. For solpudder er et must! Men pass på, less is still more! Målet er et friskt ansikt, ikke å se ut som om du har ramlet i sminkeskrinet.
Jonas B Gundersen, fantastisk kafé !
Lille Porsgrunn kan ikke sammenlignes med mitt hjertes by Stavanger. Men tross dette så har faktisk Porsgrunn sin småbysjarm. De har utestedet Park, hvor du kan velge blandt pub i 1.etg, disco eller pianobar i 2. Etg. Er du mer av dem som liker det roligere og litt mer fancy så anbefaler jeg kafé Osebro i enden av storgata. Men, mitt stamsted på dagtid er Jonas B Gundersen. De har god mat, salater for oss på lavkarbo og en intim og trivelig atmosfære. Servicen er upåklagelig og prisene helt greie.
I dag er jeg på lunsj med verdens beste. Hun som alltid er positiv, sprudlende og direkte! Hva mer kan en ønske av sine venner?
Med årene har jeg forstått hva som er viktig for meg. Det er ikke hvor mye mine venner tjener, hva de jobber med eller hvordan de ser ut. Det handler for meg om hvordan de behandler meg, og resten av verden. At de er ærlige og til å stole på og at de styrker meg og vil meg godt.
Venner er den familien du velger selv!
I dag er jeg på lunsj med verdens beste. Hun som alltid er positiv, sprudlende og direkte! Hva mer kan en ønske av sine venner?
Med årene har jeg forstått hva som er viktig for meg. Det er ikke hvor mye mine venner tjener, hva de jobber med eller hvordan de ser ut. Det handler for meg om hvordan de behandler meg, og resten av verden. At de er ærlige og til å stole på og at de styrker meg og vil meg godt.
Venner er den familien du velger selv!
2011-05-19
Leser noen bloggen min?
Er inne å kikker på statistikken og ser at det er noen innom bloggen min daglig. Det er kjempehyggelig ettersom det er hele vitsen med å blogge.
Jeg hadde satt stor pris på om dere ville lagt igjen en kommentar under dette innlegget, hvem er du og hvorfor er du innom bloggen min?
Blir det 150 kommentarer eller mer så trekker jeg ut en av dere som får en makeupsurprise i posten.
Så her gjelder det å spre ordet om bloggen!
Karen
Jeg hadde satt stor pris på om dere ville lagt igjen en kommentar under dette innlegget, hvem er du og hvorfor er du innom bloggen min?
Blir det 150 kommentarer eller mer så trekker jeg ut en av dere som får en makeupsurprise i posten.
Så her gjelder det å spre ordet om bloggen!
Karen
Blomkålsuppe
Slik gjør du:
1/4 brokkoli
1/4 blomkål
1 beger fløte
salt og pepper
vann
(bacon)
Kok grønnsakene myke, hell oppi litt fløte og kjør i stavmixer til en jevn suppe. Ha i resten av fløten og smak til med salt og pepper. Blir den for tykk, har du oppi litt vann for å tynne ut.
Strø eventuelt bacon, ost eller annet godt på toppen ;)
1/4 brokkoli
1/4 blomkål
1 beger fløte
salt og pepper
vann
(bacon)
Kok grønnsakene myke, hell oppi litt fløte og kjør i stavmixer til en jevn suppe. Ha i resten av fløten og smak til med salt og pepper. Blir den for tykk, har du oppi litt vann for å tynne ut.
Strø eventuelt bacon, ost eller annet godt på toppen ;)
"potetsalat" med blomkål
Blomkålsalat
(minner om potetsalat og er genial nå til grillsesongen)
1 blomkålhode
Creme fraiche
Majones
Sennep
3 stk vårløk
Del blomkålen i biter og kok til møre...
Mix majones med creme fraiche og en dæsj sennep.
Hakk vårløken i biter og bland i 'kremen'
Skyld blomkålbitene i kaldt vann og bland inn.
Jeg brukte kanskje 4-5 ss majones og 3 ss creme fraice og 1 ss sennep.
(brukte den gule french sennepen som kun innheolder 0.13 kh per 100 gram)
oppskriften er hentet fra lavkarbo.no
(minner om potetsalat og er genial nå til grillsesongen)
1 blomkålhode
Creme fraiche
Majones
Sennep
3 stk vårløk
Del blomkålen i biter og kok til møre...
Mix majones med creme fraiche og en dæsj sennep.
Hakk vårløken i biter og bland i 'kremen'
Skyld blomkålbitene i kaldt vann og bland inn.
Jeg brukte kanskje 4-5 ss majones og 3 ss creme fraice og 1 ss sennep.
(brukte den gule french sennepen som kun innheolder 0.13 kh per 100 gram)
oppskriften er hentet fra lavkarbo.no
Vaffler!
Lavkarbovafler:
2 egg
søtstoff etter smak
2 ss bakemix
1 liten ts bakepulver
masse kardemomme
100 gram smør
0,75 dl fløte
La svelle i ti minutter, stek!
Nøttekake
Har ikke prøvt denne selv enda, men satser på å lage den i morgen. Oppskriften er hentet fra lavkarbo.no
Nøttemarengs med gul krem.
Bunnen
4 eggehviter
125 g sukrin
125 g malte mandler
1 ss bakepro
1,5 ts bakepulver
mal mandlene og bland alt det tørre. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig med det tørre. Smør en 24 form og stek på 180 grader i ca 30 min.
Den hever seg møe, men vil falle sammen litt etterhvert.
Gul krem
4 eggeplommer
noen dråper Stevia vanilje
1 dl fløte
120 g sukrin
100 g usalta meierismør
Kok opp alt untatt smøret, la det tykne litt. avkjøl noe.
Tilsett smøret.
Sett kjølig i 2-3 timer
Nøttemarengs med gul krem.
Bunnen
4 eggehviter
125 g sukrin
125 g malte mandler
1 ss bakepro
1,5 ts bakepulver
mal mandlene og bland alt det tørre. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig med det tørre. Smør en 24 form og stek på 180 grader i ca 30 min.
Den hever seg møe, men vil falle sammen litt etterhvert.
Gul krem
4 eggeplommer
noen dråper Stevia vanilje
1 dl fløte
120 g sukrin
100 g usalta meierismør
Kok opp alt untatt smøret, la det tykne litt. avkjøl noe.
Tilsett smøret.
Sett kjølig i 2-3 timer
Lavkarbo iskrem
Jeg har laget med raspet sjokolade, men her stopper kun fantasien deg.
Her kommer oppskriften.
4 eggeplommer
natreen, stevia, (eller annet søtstoff) etter smak
1 plate mørk sjokolade (minst 70 % kakao), finhakket
5 dl kremfløte (du kan også bruke en liten kartong, men bruk da 3 eggeplommer)
Visp sammen eggeplommene og søtningsstoffet i en bolle. Pisk kremfløten nesten stiv og ha i finhakket sjokolade. Pisk videre, og når fløten er helt stiv vender du i søtstoff- og eggeblandingen.
Sett kremen i fryseren i 4-5 timer, til den er helt frossen. Men husk å røre
kraftig i den med gaffel etc, hver halvtime. Hvis du glemmer dette får isen
iskrystaller og blir kornete.
Karen
Her kommer oppskriften.
4 eggeplommer
natreen, stevia, (eller annet søtstoff) etter smak
1 plate mørk sjokolade (minst 70 % kakao), finhakket
5 dl kremfløte (du kan også bruke en liten kartong, men bruk da 3 eggeplommer)
Visp sammen eggeplommene og søtningsstoffet i en bolle. Pisk kremfløten nesten stiv og ha i finhakket sjokolade. Pisk videre, og når fløten er helt stiv vender du i søtstoff- og eggeblandingen.
Sett kremen i fryseren i 4-5 timer, til den er helt frossen. Men husk å røre
kraftig i den med gaffel etc, hver halvtime. Hvis du glemmer dette får isen
iskrystaller og blir kornete.
Karen
Fisk er sunt.. og godt!
Fiskepinner:
1 blokk torskefilet
bacongull
2 egg
salt
pepper
1. Knus bacongullet så smått du klarer.
tin og del fisken i passe biter.
2. visp sammen eggene,ha i salt og pepper
3.Dypp fiskebitene i egget og rull dem så i bacongullet
4. Legg på stekebrett og stek midt i ovnen på ca 200`C i 30 min.
1 blokk torskefilet
bacongull
2 egg
salt
pepper
1. Knus bacongullet så smått du klarer.
tin og del fisken i passe biter.
2. visp sammen eggene,ha i salt og pepper
3.Dypp fiskebitene i egget og rull dem så i bacongullet
4. Legg på stekebrett og stek midt i ovnen på ca 200`C i 30 min.
2011-05-18
Snadder!
Pizzaen ble skikkelig god , lignet veldig på italiensk bunn. Litt tørrere enn vanlig, men masse ost og annet digg gjorde susen!
Denne anbefales på det sterkeste!
Karen
Denne anbefales på det sterkeste!
Karen
Lasagne med squash
Denne er fantastisk. Del den opp og frys i porsjoner.
Kjøttsaus:
400g kjøttdeig
1løk
2 fedd hvitløk
2ss tomatpurre
1 boks hakkete tomater
Ostesaus:
1 boks creme fresh
150 g revet ost
Squash:
Del opp i tynne skiver.
Surr løg og hvitløk i olje, ha så i tomatpurre. La dette frese litt. Ha så i hakkete tomater og la dette koke i 30 min.
Ha cremefresh i en liten gryte. Smelt i osten.
Ha stekt kjøttdeig i kjøttsausen.
Legg lagvis kjøttsaus, ostesaus og squash x2.
Strø masse ost på toppen.
Gratineres i ovnen, 200'C i Ca 30 min.
Karen
Kjøttsaus:
400g kjøttdeig
1løk
2 fedd hvitløk
2ss tomatpurre
1 boks hakkete tomater
Ostesaus:
1 boks creme fresh
150 g revet ost
Squash:
Del opp i tynne skiver.
Surr løg og hvitløk i olje, ha så i tomatpurre. La dette frese litt. Ha så i hakkete tomater og la dette koke i 30 min.
Ha cremefresh i en liten gryte. Smelt i osten.
Ha stekt kjøttdeig i kjøttsausen.
Legg lagvis kjøttsaus, ostesaus og squash x2.
Strø masse ost på toppen.
Gratineres i ovnen, 200'C i Ca 30 min.
Karen
Eggehakk med rødløk
Jeg fikk en fantastisk oppskrift på eggehakk fra bloggen til Mwinger ( link nederst på siden her). Nå har jeg laget min egen variant av den:
5 hardkokte egg
En pakke ekte majones
1/2 rødløk
Salt
Pepper
Karri
1 ss sitronsaft
..............
Bland alt untatt egg. Smak til med krydder.
Del eggene i små biter og rør inn.
Ha i en lufttettboks så kan den stå en stund i kjøleskapet.
Karen
5 hardkokte egg
En pakke ekte majones
1/2 rødløk
Salt
Pepper
Karri
1 ss sitronsaft
..............
Bland alt untatt egg. Smak til med krydder.
Del eggene i små biter og rør inn.
Ha i en lufttettboks så kan den stå en stund i kjøleskapet.
Karen
Pizzabunn
Her er oppskriften på Pizzabunn. Som alternativ til mel har jeg brukt soyaprotein og bakemix.
200g Philadelphia, romtemperert
70g margarin, mykt
120-130g melerstatning
50g revet ost
3ss fiberhusk
1 ss salt
2 ss oregano
........
Rør sammen Philadelphia og smør til en jevn krem. Bland inn resten og kna godt .
Del deigen i 3-4 deler og sett i kjøleskapet i 15-20 min.
Kjevle ut deigene og stek nederst i ovnen på 200'C varmluft. 5-8 min.
Ha så på ønsket fyll og stek videre til osten er gyllen.
Vil du fryse deigene så gjøres dette etter første steking. Ha bakepapir mellom hver deig. Ta så opp ønsket antall deiger. De trenger ikke tines før bruk.
Bon apitit!
Karen
200g Philadelphia, romtemperert
70g margarin, mykt
120-130g melerstatning
50g revet ost
3ss fiberhusk
1 ss salt
2 ss oregano
........
Rør sammen Philadelphia og smør til en jevn krem. Bland inn resten og kna godt .
Del deigen i 3-4 deler og sett i kjøleskapet i 15-20 min.
Kjevle ut deigene og stek nederst i ovnen på 200'C varmluft. 5-8 min.
Ha så på ønsket fyll og stek videre til osten er gyllen.
Vil du fryse deigene så gjøres dette etter første steking. Ha bakepapir mellom hver deig. Ta så opp ønsket antall deiger. De trenger ikke tines før bruk.
Bon apitit!
Karen
2011-05-17
Lunsj-kaker
Nå står jeg å steker lunsj-kaker, og de var gode!
Her er oppskriften:
1boks Cottage cheese
6 egg
Fiberhusk
Litt revet ost
Krydder etter ønske.
.…
Pisk sammen CC og egg, få ut mest mulig klumper. Tilsett osten og Ca en toppet ss med fiberhusk. Ha i Evt krydder.
La stå i 10 min.
Stek i stekepannen på middels varme.
Her er oppskriften:
1boks Cottage cheese
6 egg
Fiberhusk
Litt revet ost
Krydder etter ønske.
.…
Pisk sammen CC og egg, få ut mest mulig klumper. Tilsett osten og Ca en toppet ss med fiberhusk. Ha i Evt krydder.
La stå i 10 min.
Stek i stekepannen på middels varme.
Oppskrift på knekkebrød
100g solsikkekjerner
50g linfrø
50g sesamfrø
100g hvetekli
100g kruskakli
2ss fiberhusk
1/2ts salt
6 dl vann
Rør alt sammen og la stå i ti minutter. Smør ut over to langpanner ( husk bakepapir og dypp hendene jevnlig i kaldt vann). Lag passelige ruter med en pizzakjærer. Begge platene stekes samtidig (160'C)i 1t og 10 min. La langpannene bytte plass et par ganger.
La knekkebrødene bli kalde og sprø før du legger dem i pose/ boks.
50g linfrø
50g sesamfrø
100g hvetekli
100g kruskakli
2ss fiberhusk
1/2ts salt
6 dl vann
Rør alt sammen og la stå i ti minutter. Smør ut over to langpanner ( husk bakepapir og dypp hendene jevnlig i kaldt vann). Lag passelige ruter med en pizzakjærer. Begge platene stekes samtidig (160'C)i 1t og 10 min. La langpannene bytte plass et par ganger.
La knekkebrødene bli kalde og sprø før du legger dem i pose/ boks.
Gratulerer med dagen alle sammen
Ingenting er som å våkne rett før klokka syv, kaste på seg klærne og marsjere bak et korps sammen med jentene mine. uten korpsmusikk er det ikke ordentlig 17.mai, i allefall ikke for meg!
Så var det avgårde for å se på datteren min i barnetoget, leke i skolegården før vi dro til svigers for å grille. Så godt var det at jeg helt glemte å ta bilde. Vi hadde masse grillede grønsaker, sopp, asparges, hvitløk, tomat og squash. Og selvfølgelig masse grillmat. Jeg spiste det som var rent kjøtt, grillribbe er snadder.
Det som er viktig å passe på er at om kjøttet er marinert så kan det være mye karb i marinaden.
Fristet litt med kakebordet, men er ikke noe stort problem egentlig.
Var på vekta igjen i dag og hadde gått ned totalt 5 kg nå. Er kjempefornøyd med det, vet jo at det ikke vil gå så fort hver uke, men nyter det akkurat nå.
Har ikke glemt oppskriftene, men var på jobb nå før 17. mai. Kommer snarlig!
Hva spiste dere til middag i dag??
Karen
Så var det avgårde for å se på datteren min i barnetoget, leke i skolegården før vi dro til svigers for å grille. Så godt var det at jeg helt glemte å ta bilde. Vi hadde masse grillede grønsaker, sopp, asparges, hvitløk, tomat og squash. Og selvfølgelig masse grillmat. Jeg spiste det som var rent kjøtt, grillribbe er snadder.
Det som er viktig å passe på er at om kjøttet er marinert så kan det være mye karb i marinaden.
Fristet litt med kakebordet, men er ikke noe stort problem egentlig.
Var på vekta igjen i dag og hadde gått ned totalt 5 kg nå. Er kjempefornøyd med det, vet jo at det ikke vil gå så fort hver uke, men nyter det akkurat nå.
Har ikke glemt oppskriftene, men var på jobb nå før 17. mai. Kommer snarlig!
Hva spiste dere til middag i dag??
Karen
Abonner på:
Innlegg (Atom)