Prøvde ut noe nytt i dag og det ble kjempegodt!
3 ss kokosolje.
2 ss natreen.
1 ss sukrinmelis
1/3 boks kokosmelk
0,5 dl fløte
5 hakkete paranøtter
8-10 hakkete mandler
2-3 dl kokosmasse
50g 70% sjokolade
Ha kokosolje og søtning i en kjele og varm opp under omrøring til sukrinen er oppløst.
Ha så resterende ingredienser i kjelen og bland godt under svak varme.
Fordel røren i små muffins former og sett kaldt!
2011-07-09
Sozopol, Bulgaria
Her kommer en liten reiseskildring fra ferien min.
Jeg fant ut at det ikke var så lett å være i ketose der nede, nettopp fordi jeg ikke visste hva jeg spiste. Så det ble en uke uten konsekvent lavkarbo, men jeg fråtset absolutt ikke.
Sozopol er en liten by ved svartehav kysten sør i Bulgaria. Byen er svært liten, men koselig og ikke minst er gamlebyen verd et besøk.
Byen har mange resturanter og selv om de ser like ut så var kvaliteten ulik. Men fellesnevner var at maten var ufattelig billig og porsjonene store.
De fleste plassene vi spiste var maten god, utfordringen lå i at svært få pratet engelsk der nede,og da snakker vi ingenting engelsk...
Min søster prøvde seg på " A beer, please" og det kunne de ikke forstå, heldigvis snakker jeg noe Tyrkisk og det var tydelivis mer forståelig for dem.
Været var svært ustabilt den uken vi var der, dette tross for høysesong og vanligvis bra vær. Det var noen timer fint og varmt på formiddagen, men med få unntak skyet det til, blåste opp og regnet ut over dagen.
Hva gjør man når det regner? Jeg leser krim!
Alt i alt en flott ferie, rent på hotellet ( hotell Hera, via Apollo) og som sagt veldig billig. En helaften med 3 retter, vin, kaffe og noen drinker ble ca 200,- inkl rikelig med tips.
Sozopol passer godt for de som ønsker en rolig ferie, vil du feste natten gjennom er ikke dette plassen for deg da det var få klubber og de som var spillte kun lokal musikk.
Ble ikke akkurat brun, men kanskje litt gyllen?
- Karen
Jeg fant ut at det ikke var så lett å være i ketose der nede, nettopp fordi jeg ikke visste hva jeg spiste. Så det ble en uke uten konsekvent lavkarbo, men jeg fråtset absolutt ikke.
Sozopol er en liten by ved svartehav kysten sør i Bulgaria. Byen er svært liten, men koselig og ikke minst er gamlebyen verd et besøk.
Byen har mange resturanter og selv om de ser like ut så var kvaliteten ulik. Men fellesnevner var at maten var ufattelig billig og porsjonene store.
De fleste plassene vi spiste var maten god, utfordringen lå i at svært få pratet engelsk der nede,og da snakker vi ingenting engelsk...
Min søster prøvde seg på " A beer, please" og det kunne de ikke forstå, heldigvis snakker jeg noe Tyrkisk og det var tydelivis mer forståelig for dem.
Været var svært ustabilt den uken vi var der, dette tross for høysesong og vanligvis bra vær. Det var noen timer fint og varmt på formiddagen, men med få unntak skyet det til, blåste opp og regnet ut over dagen.
Hva gjør man når det regner? Jeg leser krim!
Alt i alt en flott ferie, rent på hotellet ( hotell Hera, via Apollo) og som sagt veldig billig. En helaften med 3 retter, vin, kaffe og noen drinker ble ca 200,- inkl rikelig med tips.
Sozopol passer godt for de som ønsker en rolig ferie, vil du feste natten gjennom er ikke dette plassen for deg da det var få klubber og de som var spillte kun lokal musikk.
Ble ikke akkurat brun, men kanskje litt gyllen?
- Karen
pizzabunn, oppskrift
Denne oppskriften var helt fantastisk som nevnt i forrige innlegg.Deigen ble sprø og smakte som en vanlig speltdeig. Helt nydelig!
Oppskrift:
4 egg
4,5 dl revet ost
20 g kruskakli
35 g fiberfin ( helsekost)
2 ss fiberhusk (meny eller helsekost)
2 ts bakepulver
0,5 dl fløte
1 ts salt
1-2 ts hvitløkspulver
2 ss oregano
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle.
2. Bruk en vår slikkepott tll å smøre deigen TYNT ut på en stekeplate.
3. Forstek deigen i 20 min på 180`C, midt i ovnen (200`C om det ikke er varmluft)
Skal du fryse deigen så avkjøles den så på rist før den fryses. Hvis ikke så legger du nå på ønsket fyll og steker videre til osten er gyllen.
Pizzaen er også god å varme i mikroen dagen etter.
Oppskrift:
4 egg
4,5 dl revet ost
20 g kruskakli
35 g fiberfin ( helsekost)
2 ss fiberhusk (meny eller helsekost)
2 ts bakepulver
0,5 dl fløte
1 ts salt
1-2 ts hvitløkspulver
2 ss oregano
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle.
2. Bruk en vår slikkepott tll å smøre deigen TYNT ut på en stekeplate.
3. Forstek deigen i 20 min på 180`C, midt i ovnen (200`C om det ikke er varmluft)
Skal du fryse deigen så avkjøles den så på rist før den fryses. Hvis ikke så legger du nå på ønsket fyll og steker videre til osten er gyllen.
Pizzaen er også god å varme i mikroen dagen etter.
Ny og MYE bedre Pizzabunn
Jeg har vært inne på utallige blogger og forum som tar for seg lavkarbo og jeg har funnet frem til noen potensielle gode oppskrifter.
Sist jeg laget pizzadeig ble den helt ok, men den var litt "eggete" og absolutt ikke sprø.
Derfor var jeg på utkikk etter en ny pizzabunn og det fant jeg!
Den jeg laget i dag ble sprø og var som en vanlig grov bunn.
Oppskrift kommer :)
Sist jeg laget pizzadeig ble den helt ok, men den var litt "eggete" og absolutt ikke sprø.
Derfor var jeg på utkikk etter en ny pizzabunn og det fant jeg!
Den jeg laget i dag ble sprø og var som en vanlig grov bunn.
Oppskrift kommer :)
2011-07-07
Vårsalat med parmesan, blomkålsalat og dressing av soltørkede tomater
Sommeren er tittet frem i Stavanger og som en ekte siddis så vet jeg at det gjelder å benytte godværet når det først er her.
Så i dag skal vi grille.
Vi har kjøpt ny, flott grill som mannen min nå har god kontroll på.
Her kommer oppskrift på tilbehøret jeg har laget:
Blomkålsalat:
1 medium bunt blomkål
3/4 beger creme fresh
1/2 pose ekte majones
1-2 ss sennep
Salt og pepper
Gressløk
Del blomkålen i passe biter og kok i Ca 5 min.
Bland Resten av ingrediensene og bland så blomkålen i tilslutt ( hell av vannet).
Dressing:
1/2 boks seterrømme
2-3 ss hakkede, soltørkede tomater
Salt og pepper
Vårsalat:
Grønn salat
Babymais i biter
Litt bacon i strimler
Parmesan , raspet
Bland alt etter ønsket størrelse og server :)
Så i dag skal vi grille.
Vi har kjøpt ny, flott grill som mannen min nå har god kontroll på.
Her kommer oppskrift på tilbehøret jeg har laget:
Blomkålsalat:
1 medium bunt blomkål
3/4 beger creme fresh
1/2 pose ekte majones
1-2 ss sennep
Salt og pepper
Gressløk
Del blomkålen i passe biter og kok i Ca 5 min.
Bland Resten av ingrediensene og bland så blomkålen i tilslutt ( hell av vannet).
Dressing:
1/2 boks seterrømme
2-3 ss hakkede, soltørkede tomater
Salt og pepper
Vårsalat:
Grønn salat
Babymais i biter
Litt bacon i strimler
Parmesan , raspet
Bland alt etter ønsket størrelse og server :)
2011-07-06
Tilbake til hverdagen
Den siste uken har jeg vært på ferie sammen med min unike og fantastiske tvillingsøstet. Vi dro til den lille (lands-) byen Sozopol i Bulgaria.
For å oppsummere uken i svært grove trekk så var været ustabilt, maten god, alt var ufattelig billig ( ca 100,- for tre retters, vin og et par drinker), engelskkunnskaper ikke eksisterende og reisefølge mitt fantastisk!
Men, det var ikke mulig å opprettholde lavkarboen fullstendig. De snakket lite eller ingenting engelsk og det meste var i en eller annen saus.
Var på vekten i morges og har gått opp Ca 2 kg, men noe er nok ødem, har endel vann i kroppen ...
Nå har jeg laget knekkebrød og er tilbake det jeg trives best, i ketose!
For å oppsummere uken i svært grove trekk så var været ustabilt, maten god, alt var ufattelig billig ( ca 100,- for tre retters, vin og et par drinker), engelskkunnskaper ikke eksisterende og reisefølge mitt fantastisk!
Men, det var ikke mulig å opprettholde lavkarboen fullstendig. De snakket lite eller ingenting engelsk og det meste var i en eller annen saus.
Var på vekten i morges og har gått opp Ca 2 kg, men noe er nok ødem, har endel vann i kroppen ...
Nå har jeg laget knekkebrød og er tilbake det jeg trives best, i ketose!
Abonner på:
Innlegg (Atom)