Bloggen min er i aller største grad dedikert til mat og av den grunn tenkte jeg først at jeg ikke ville blogge om tragediene på Utøya og i Oslo.
Jeg kunne nå skrevet om hvor grusomt det er, hvor mye jeg føler med alle de berørte og om hvor rørt jeg er over det samholdet landet vårt, folket vårt har vist den siste uken. Men det vil jeg ikke gjøre, ordene blir fattige og jeg føler meg utilstrekkelig i forsøket på å beskrive hva jeg føler.
Det jeg vil gjøre, er å oppfordre alle til å bruke stemmeretten sin ved kommende valg. Det er likegyldig for meg hvem det stemmes på, men stem! Vis at demokratiet vårt står sterkere enn noen gang, vis at vi ikke lar oss skremme til taushet og at en gal manns handling ikke får feste seg som frykt i våre sinn.
La oss gå til urnene og hedre alle dem som omkom, som satte nettopp dette arbeidet for landet vårt så høyt.
Stem for samholdet, for trygghet og for demokrati!
2011-07-28
En ufattelig tragedie
2011-07-27
Tomatsuppe
Dagens lunsj, hjemmelaget tomatsuppe og restene av foccacia brødet !
Tomatsuppe/
2 ss olje
2 fedd hvitløk, hakket
1/2 løk, hakket
1 boks hakkede tomater
2 dl vann
1/2 buljongterning
1,5 dl fløte
Salt, pepper og basilikum
Slik gjør du:
2011-07-26
Lomper
Her er en fantastisk oppskrift på lomper:
1/2 seterrømme
1/2 kremost naturell
3 egg
1 ss fiberhusk
Litt kruskakli
Sett ovnen på 175'C
Bland alt utenom kruskakli godt.
Rør så inn kruskakli til røra har konsistens som en tykk youghurt.
Fordel tynt på stekeplate, form som lomper.
Stek i 6-7 min og stable som pannekaker.
Foccacia
I dag har skal vi grille med gode venner og da er salat en selvfølge.
Ettersom jeg elsker foccacia har jeg prøvd meg på en lavkarbo vri av dette i dag!
Oppskriften kommer litt senere.
Lulu's
Endelig, jeg fikk tak i en Lulu's, lys og i stor str. Skulle tro det var en enkel sak, men neida... De hadde alle andre modeller, men ikke denne. Jeg sjekket nettet og alle utsalgstedene i Stavangerregionen... Tilslutt fant min gode venninne en i Lyngdal.
Så her er den, og jeg ønsket den velkommen med en opprydning i makeupen min!
2011-07-25
Burgere og burgerbrød
I dag har jeg prøvd meg frem til et par oppskrifter.
Burgere:
400 g kjøttdeig
1/2 løk, hakket
2 ss Fiberfin
1 ts chili på tube
2 ss oregano
Salt
Pepper
1 lite egg
Bland alt og fordel til ønsket antall hamburgere. Stek begge sider på høy varme slik at du får stekeskorpe. Stek videre i stekeovnen til burgerne er gjennomstekt.
Burgerbrød:
3 ss Fiberfin
70 g malte frø
1,5 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
Krydder
2 dl revet ost
2 egg
2 ss creme fresh
2 ss fløte
: bland det tørre og det våte separat. Bland så alt sammen, la hvile noen minutter.
Form til Ca 3 burgerbrød, strø evt sesamfrø på toppen og stek i varmluft på 160'C i Ca 30 min.
Del så brødene i to og la hvile i den varme ovnen i Ca 15 min.
Kan så nytes eller fryses. Lett å varme opp på grillen :)
Vil du ha dressing til, prøv denne:
2 ss majones
1 ss ketshup uten sukker
4 dråper sitronsaft
Salt
Pepper
Rør alt sammen :)
Sminketips
Sotede øyne er fortsatt inn, og du kan sote med nesten hvilke som helst fargenyanser.
En utfordring når du soter er at det drysser øyenskygge, noe som ofte fører til en " uren" look.
Mitt tips for å unngå dette er å bruke et transperangt pudder, altså et uten farge.
Ta mye pudder på padden og påfør rikelig under øynene , på siden og litt nedover kinnet.
Smink deg ferdig og børst bort pudderet med en ren og stor kost.
Blir resultatet noe matt så påfør litt solpudder.