2011-07-09

Sozopol, Bulgaria

Her kommer en liten reiseskildring fra ferien min.

Jeg fant ut at det ikke var så lett å være i ketose der nede, nettopp fordi jeg ikke visste  hva jeg spiste. Så det ble en uke uten konsekvent lavkarbo, men jeg fråtset absolutt ikke.

Sozopol er en liten by ved svartehav kysten sør i Bulgaria. Byen er svært liten, men koselig og ikke minst er gamlebyen verd et besøk.


Byen har mange resturanter og selv om de ser like ut så var kvaliteten ulik. Men fellesnevner var at maten var ufattelig billig og porsjonene store.

De fleste plassene vi spiste var maten god, utfordringen lå i at svært få pratet engelsk der nede,og da snakker vi ingenting engelsk...
Min søster prøvde seg på " A beer, please" og det kunne de ikke forstå, heldigvis snakker jeg noe Tyrkisk og det var tydelivis mer forståelig for dem.

Været var svært ustabilt den uken vi var der, dette tross for høysesong og vanligvis bra vær. Det var noen timer fint og varmt på formiddagen, men med få unntak skyet det til, blåste opp og regnet ut over dagen.
 Hva gjør man når det regner? Jeg leser krim!

Alt i alt en flott ferie, rent på hotellet ( hotell Hera, via Apollo) og som sagt veldig billig. En helaften med 3 retter, vin, kaffe og noen drinker ble ca 200,- inkl rikelig med tips.
Sozopol passer godt for de som ønsker en rolig ferie, vil du feste natten gjennom er ikke dette plassen for deg da det var få klubber og de som var spillte kun lokal musikk.
Ble ikke akkurat brun, men kanskje litt gyllen?

- Karen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar