Sider

2012-02-07

Sjokolademoussekake, uten sukker, mel og melk

Her er oppskriften på sjokoladekaren jeg fikk av Sonia.

280g meierismør
280 g sukkerfri sjokolade
280 g sukrin
9 eggeplommer
14 eggehviter

sett ovnen på 170 grader
Smelt smør, sukrin og sjokolade i vannbad. rør det jevnt.
Bland inn eggeplommene i sjokoladeblandingen.
pisk eggehvitene stive og vent dem inn i blandingen.
Ha 2/3 av røren i en liten langpanne (20x30cm) kledd med bakepapir.
Sett resten av moussen i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen i ca 34 min (her brukte Sonia lenger tid). Ta så kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur.
Sett så kaken i kjøleskapet i en time.
Ha så resten av sjokoladeblandingen over kaken og la stå kadt i kjøleskapet over natten (i langpannen).
Løft kaken ut ved hjelp av bakepapiret og del opp før servering.

Denne var bare magisk, anbefales på det varmeste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar